Laminointi

Lasin laminoinnilla huomiotaherättäviä kokonaisuuksia

Laminointi on tekniikka, jolla kahden lasipinnan väliin tuodaan esimerkiksi kuvia, kankaita ja paperia tai vaikkapa ledvaloja. Laminointi antaakin mahdollisuuden huomiotaherättävien ja uniikkien kokonaisuuksian toteutukseen.

Evalam-kalvo mahdollistaa vaativien tilojen lasien laminoinnin

Evalam-kalvo on EVA (Ethylene Vinyl Acetate) -pohjainen välikerrosmateriaali laminoidun turvalasin valmistukseen. Sillä on erinomaiset tarttuvuus- ja pysyvyysominaisuudet. Laminoidusta lasikappaleesta tulee kosteustiivis, joten se voidaan asentaa kehyksettömänä myös kosteisiin- ja ulkotiloihin, jopa korkean lämpötilan kohteisiin. Evalam kalvoilla voidaan myös lisätä lasin äänieristävyyttä sekä tehdä uv-suodattavia laseja.

Kaune Visual™ – kuvallisten lasien toteutus

Olemme erikoistuneet myös Viewcol-kalvon avulla toteutettavaan kuvallisten lasien valmistamiseen. Viewcol-kalvo mahdollistaa missä tahansa tiedostomuodossa olevan korkearesoluutioisen kuva- tai tekstiaineiston tuonnin laminoinnin kahden lasipinnan väliin. Lopullinen kuvajälki on erittäin tarkka, värisävyt syviä ja hehkuvia sekä värili’ut pehmeitä.

LUE LISÄÄ KAUNE VISUAL™
-KUVALAMINOINNISTA (PDF) »

 

Hartsilaminointi soveltuu etenkin antiikki- ja koristelasin laminointiin

Hartsilaminointi eli nestelaminointi valmistetaan täyttämällä kahden lasilevyn välinen tila kaksikomponenttisella epoksihartsilla. Laminoinnin paksuus valitaan käyttötarkoituksen mukaan 1–3 mm väliltä. Hartsilaminoinnissa on mahdollista valita myös tietty värisävy. Lasien väliin voidaan lisäksi laminoida sellaisia objekteja, jotka kestävät epoksihartsin. Käyttämämme hartsi ja väriaineet ovat UV-säteilyä hyvin kestäviä, joten ne soveltuvat myös ulkokäyttöön.

Yleisimpiä käyttökohteita hartsilaminoinnille ovat:

  • ääneneristyslasien valmistus
  • antiikki- ja koristelasien laminointi turvalaseiksi
  • murronsuojalasit ulkoseinissä ja -ovissa
  • sisustuselementit lasiseinissä ja -ovissa sekä kaidelaseissa laajan väriskaalan (läpikuultavat ja peittävät värit, kuvioinnit) ansioista.

Kysy lisää laminoinnista »